Home > computers > Totally Scr*

Totally Scr*

April 5th, 2009

Nothing to do with any knitting. I almost wish it had to do with knitting.

It was late last night; I should know better than to do anything when I am tired.  The update software family pack finally arrived in the mail on Friday from Ms Soprano.  The start of computer updates was not auspicious. Leopard did not want to install on The Moles computer. It installed on mine just fine. So did iWork which gives me programs. The issue came with iLife. It happily started, deleted the old programs, then informed me that there was no software on the DvD to install. This happened several tries. It was at this point that I realized what had happened. iPhoto was gone. totally and completely gone. The icon sits in the dock, but no software and no photos.

My panic subsided a bit when I noticed that the “library” was still there at a few gigs – I just don’t have any software with which to open it.

The Mole was home, we tried moving a copy of iPhoto from his computer to mine via the server. No dice. I now have the program, but it tells me that the library is “associated with a more recent software” and can’t be opened.

This may explain to you why there is only a whining post today and no pictures.

Categories: computers Tags:
  1. April 6th, 2009 at 18:58 | #1

    Ouch. That’s pretty un-Mac like behavior. Usually it’s better behaved than that. Do you have Time Machine running? You might be able to salvage the whole mess from that.

    • April 7th, 2009 at 08:45 | #2

      No….I had been backing up files to an outside server. Never occurred to me to back up the software….I think it is an installation disk problem. The other two disks worked fine.

  2. April 6th, 2009 at 20:44 | #3

    Ugh. I’d be way past whining and onto invective!

  3. April 6th, 2009 at 21:19 | #4

    Well, crud. Sorry to hear it.
    Note: The tiny chilis are real hot.

  4. nana
    April 7th, 2009 at 08:03 | #5

    “never change a running system” gets a whole new meaning this way.
    I am sosorry, this happened, installing new stuff costs so many nerves, it is unreal. Now I know why we run on basics only ;-)

    Hope this can be debugged nicely.

Comments are closed.
http://www.proseknitic.de/wp-admin/options-general.php?page=google-analytics-for-wordpress